PlanetPeople AB
Per-Olof Hall
Ring mig

Om Per-Olof Hall

Mitt namn är Per-Olof Hall och är grundare till PlanetPeople  Jag har ett förflutet som ledare i både små och stora företag. Utifrån ett intresse för hållbarhetsfrågor grundade jag PlanetPeople 2008 med en vision om att hjälpa företag att bli socialt hållbara med fokus på arbetsmiljö.


Under åren har stress blivit ett allt större problem i samhället och på våra arbetsplatser vilket även jag personligen har upplevt. Personligen utvecklade olika sätt att hantera stressen på som exempelvis springa flera mil i veckan och intalade mig själv att jag hade koll på situationen.


Det visade sig att detta var långt ifrån sanningen och efter sex intensiva månader med arbete mer eller mindre sju dagar i veckan började min kropp att säga ifrån; jag fick problem med sömnen, började få svårt att komma ihåg saker, blev lättirriterad, kunde explodera för det allra minsta, fick värk i kroppen och det kändes som att huvudet och kroppen inte längre hänge ihop. Till slut insåg jag att det var dags att göra något åt situationen innan det var för sent.


Eftersom jag inte kunde sova en hel natt utan vaknade i vargtimmen med full fart i tankeverksamheten var sömnen det första jag tog tag i. Efter lite sökande hittade jag en sömnapp som jag något skeptiskt beslöt mig för att testa. Utan att riktigt förstå vad som hade hänt vaknade jag för första gången på många månader av att klockan ringde, jag hade sovit hela natten! Detta blev början på mitt uppvaknande.


Resan förde mig vidare till meditation och jag insåg snabbt att jag hade hittat något som faktiskt fungerade. Meditationen hjälpte mig att hitta mig själv och få ett helt nytt perspektiv på livet. Successivt märkte jag att mitt reaktiva beteende förändrades, jag slutade att oroa mig, blev mycket mer fokuserad i mitt arbete, närvarande och medveten om vad som hände i min vardag.


Fast jag efter ett tidigare första försök hade lovat att aldrig mer sätta min fot i en Yoga studio förstod jag att meditation och Yoga hörde ihop. Då jag hade värk i kroppen tänkte jag att kanske Yoga på Friskis och Svettis kunde hjälpa mig. Första vecka blev det fyra pass och sen var jag frälst! Helt underbart och resultaten lät inte vänta på sig. Successivt minskade värken i ryggen, armarna och axlarna, jag började känna mig som en hel människa igen.


Resan fortsatte med olika kurser som ytterligare förstärkte min personliga förändring och utveckling. I september 2018 blev jag färdig med min instruktörsutbildning i mindfulnessbaserad stressreduktion, MBSR för professionella.


Resan fortsätter nu med nästa kapitel när PlanetPeople lanserar MIND:SMARTprogrammet. Min målsättning är att kunna hjälpa andra att få uppleva samma radikala förändring i sitt liv som jag har fått uppleva.